Saltar a continguts

CLUB DE MODELISME NAVAL DE GIRONA

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Fotografies

El remolcador Amsterdam va ser construït a les drassanes de Johan Alkers de Hamburgo (Alemanya) el 1971, concebut especialment pel servei de remolcador de grans vaixells com són els súper petrolers d'avui dia. Juntament amb l'Amsterdam van ser construïts tres vaixells geermans: Malabar, Tenace i el Centour, els quals estan en servei actualment a la Marina francesa.

La Galera Reial que va ser el vaixell insígnia a la batalla de Lepant (1571) havia estat construïda a les drassanes de Barcelona l'any 1568. Amb motiu del IV Centenari de la batalla i després d'un llarg procés de recerca, el Museu Marítim va construir una rèplica a mida natural que reprodueix aquesta embarcació en el que probablement era el seu aspecte, decorada com un palau flotant.

El Juan Sebastián de Elcano és una goleta de gàbia de quatre pals i el vaixell escola de l'Armada Espanyola. Rep el nom de l'explorador espanyol Juan Sebastian Elcano, capità de l'última flota exploratòria de Fernando de Magallanes . El vaixell porta l'escut d'armes de Elcano que va ser atorgat a la família per l'emperador Carlos I a la tornada de Elcano de l'expedició de Magallanes el 1522. L'escut d'armes és un globus amb el text llatí Primus Circumdedisti Me (Vas ser el primer en circumnavegar-me).

El Juan Sebastián de Elcano va ser construït el 1927 a Cadis, Espanya, essent el seu casc dissenyat per la companyia Echevarrieta y Larriñaga . El mascaró de proa i altres talles del vaixell varen ser encarregades a l'escultor bilbaí Federico Sáenz Venturini. Els mateixos plànols van servir vint-i-cinc anys després per construir el vaixell xilè Esmeralda entre el 1952-1954.

Actualment, quan no està realitzant una de les seves travessies al voltant del món, es troba amarrat a l'Arsenal de La Carraca, a San Fernando.Vaixell Battello Missisipi Veure fotogaleria
Foto de la Galeria Veure fotogaleria
Foto de la Galeria Veure fotogaleria

Més...

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
Foto de la Galeria Veure fotogaleria